Je wilt een huis kopen? Je hebt een hypotheek nodig?
Bekijk hier de veelgestelde vragen...

Inhoud van deze pagina

 1. Kom ik in aanmerking voor een Starterslening?

  Het hangt er van af waar je een woning gaat kopen. De gemeente Overbetuwe geeft nog Startersleningen uit, zolang de subsidiepot nog gevuld is.  De koopsom mag niet meer bedragen dan € 200.000 inclusief kosten. In Nijmegen moet de verkoper een bedrag in het Fonds Stimulering Nederlandse Gemeenten storten. Ook de gemeente Arnhem kent een startersregeling met weer andere voorwaarden. Vraag ernaar bij een van onze makelaars. Via ons kantoor zijn brochures van de gemeente Overbetuwe beschikbaar.

 2. Wat is Nationale Hypotheek Garantie? (NHG)

  NHG is is een hulpmiddel om de banken en huizenbezitters te beschermen. Daarbij staat een speciaal fonds garant als kopers hun woonlasten, buiten hun schuld om, niet meer kunnen betalen. Bijvoorbeeld in het geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van de partner. Door de Nationale Hypotheek Garantie krijgen de banken meer zekerheid en geven in ruil daarvoor extra rentekorting. Er zijn spelregels verbonden aan NHG: bijvoorbeeld dat het huis dat je koopt niet meer mag kosten dan € 290.000,- (per 1 januari 2019). Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, is de NHG-kostengrens maximaal € 307.400

 3. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), hoe kom ik daar aan?

  Een inbraak levert niet alleen materiële schade op, maar ook psychische schade. Het feit dat een onbekende in je woning is geweest en je spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel. In een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is de kans op een inbraak 90% kleiner dan voor woningen zonder PKVW.  Een PKVW gecertificeerd bedrijf kan je precies vertellen waar je woning aan moet voldoen. Voor Elst is dat Beveiligings Techniek IJzendoorn aan de Schubertstraat 14 in Elst. Meer informatie vind je op www.politiekeurmerk.nl.

 4. Ik wil mijn huis verkopen maar het staat “onder water”, waar moet ik op letten?

  Voor iedereen is het belangrijk dat je bij verkoop de beste prijs voor je huis gaat krijgen, maar als je huis “onder water “ staat, dus als je hypotheekschuld hoger is dan de verwachte opbrengst, dan al helemaal!  Als je verwacht dat je met een restschuld blijft zitten omdat je net in een dure tijd gekocht hebt en nu moet verkopen is het belangrijk je bank in te lichten.